Kontakt

tel: +420 721 821 999
tel: +420 733 619 611
mail: info@m49web.euTato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
http://www.m49web.eu
icq: 232-402-265
skype: matysek49

Najdete nás na:

 
 1. místo pro Plzeňský kraj
v kategorii tvorba www
Domény a hosting

Pokud máte webové stránky hotové, je potřeba je zveřejnit, umístit na internet. Stránky musí být někde fyzicky umístěné (hosting) a musí mít adresu (doména). Poté již stačí, když uživatel zadá Vaši webovou adresu a odpovědí mu budou právě Vaše stránky.

Přestože je dnes velmi snadné zaregistrovat si doménu a zřídit hosting, bez potřebných zkušeností se můžete velmi snadno dopustit chyb, nebo se stát obětí nesolidních obchodníků.

Mnoho lidí zcela nechápe rozdíl mezi doménou a hostingem, ale není to třeba – tyto služby Vám samozřejmě zajistíme a rádi Vám zodpovíme jakékoliv otázky. Naším cílem je poskytnout kvalitní služby, které Vám přinesou největší možný užitek, a předejít možným problémům v budoucnosti.

Domény

Jistě znáte adresu „www.seznam.cz”. A zajisté byste byli rádi, kdyby Vaše nové webové stránky měly také takovou podobnou adresu. Takové adrese se říká doména. Dle Vašeho výběru si můžete pronajmout vlastní doménu. Jedinou podmínkou je, že Vámi zvolená doména nesmí být již obsazená.

Domény se lidé snaží často uhádnout. Pokud hledají např. výrobce plastových oken, zkusí adresu www.plastovaokna.cz. Je zřejmé, že firma, která vlastní tuto doménu, má konkurenční výhodu. Je tedy důležité zvolit správné jméno domény.

Domény lze dnes pořídit v průměru od 250 Kč do 550 Kč na rok.

Webhosting

Když už budete mít doménu, potřebujete ještě hosting. To je domov pro Vaše webové stránky, místo, kde budou čekat, aby si je Váš zákazník mohl najít a prohlédnout.

Slovo hosting zní honosně, nicméně ve stutečnosti je to pouze počítač (nazývaný server) připojený k internetu. Zdálo by se, že by pro Vás mohlo být výhodnější zřídit si takový hosting doma nebo v práci. Zkuste si však spočítat, na kolik nákladů hosting příjde:

  • Server – samotný server musí být kvalitní a musí být dobře nainstalovaný, aby se minimalizovaly problémy.
  • Elektřina – server musí být neustále zapnutý a připravený, aby mohl okamžitě reagovat.
  • Internet – připojení k internetu musí být dostatečně rychlé, aby se stránky nestahovaly dlouho.
  • Monitorování – server někdy přestane fungovat, mnoho lidí (hackerů) se pokouší z různých důvodů útočit na cizí servery a proto by měla být k dispozici stále nějaká školená osoba, která bude umět řešit problémy.
  • Dostupnost – je potřeba zajistit, aby všechny výše uvedené body byly v pořádku v každém okamžiku. Jedině tak budou Vaše stránky plně funkční v kteroukoliv dobu.

Kvalitní a solidní hosting lze dnes pořídit v průměru za 1200 Kč/rok. Za tuto částku získáváte kvalitní služby bez dalších starostí. Jak je možné, že tak náročnou záležitost zvládne někdo takto relativně levně? Je to tím, že o jeden server se dělí několik stovek/tisíců klientů, kteří se dělí o společné náklady spravedlivým dílem.

My se však provozováním hostingů nezabýváme a pro tyto služby využíváme nabídek našich partnerů. Vy díky tomu získáváte kvalitní služby od lidí, kteří své práci opravdu rozumí.

Doba zřízení

Doba zřízení domény a příslušného hostingu trvá přibližně jeden pracovní den. Tato doba je závislá především na způsobu úhrady a speciálních požadavcích.

 

Celý článek...