Kontakt

tel: +420 721 821 999
tel: +420 733 619 611
mail: info@m49web.euTato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
http://www.m49web.eu
icq: 232-402-265
skype: matysek49

Najdete nás na:

 
 1. místo pro Plzeňský kraj
v kategorii tvorba www
Průběh tvorby webových stránek

Zajímá Vás, jak taková tvorba webových stránek probíhá? Jaké kroky a náležitosti jsou potřeba. Jak celý proces vypadá? Postup je vždy individuální, lze jej však zobecnit. Uvedený průběh je shrnut v několika krocích a je pouze orientační. Jedná se zde o vytvoření celého webu od začátku do konce, včetně všech souvisejících služeb.

Postup

Základní kroky pro vytvoření webových stránek:

 

Základní rozvaha

Základní rozvaha slouží především k vytvoření ucelené představy o plánovaném webu. Jedná se především o určení rozsahu: počet stránek, množství textu, grafiky a použitých multimédií. Zaměření cílové skupiny, tj. komu jsou stránky určeny (široká veřejnost, specialisté, zájmové skupiny, interní stránky firmy). V neposlední řadě je důležitá analýza konkurence. Získání přehledu o síle a možnostech konkurce a využití jejích chyb ve svůj prospěch.

Rozvaha je z velké části na zákazníkovi (ten, kdo stránky požaduje). V případě potřeby Vám rádi poradíme a pomůžeme s návrhem optimálního řešení.

Co si připravit před zahájením tvorby?

Návrh

Na základě rozvahy vytvoříme návrh celého webu. Zaměříme se zde na způsob prezentování obsahu, navrhneme strukturu, umístíme menu, navigační prvky a další. Podchytíme všechny stěžejní části prezentace. Návrh se často provádí v papírové formě, popř. pomocí velmi jednoduché grafiky. Tento návrh je předveden zákazníkovi. Návrh se často mění, a to tak dlouho, dokud není bezvýhradně schválen.

Grafický návrh (design)

Po odsouhlasení návrhu se vytvoří grafický návrh, tzv. layout webu. Grafický návrh musí být v souladu se zaměřením firmy, volen dle rozsahu a určení internetové prezentace. Design celé stránky musí být shodný s firemním grafickým stylem (corporate design) a tvořit tak spolu s ostatními propagačními materiály jednotný celek. V případě absence firemního grafického stylu Vám s jeho tvorbou rádi pomůžeme. Dále se vytvoří grafické doplňky (odrážky, linky). Grafický návrh je předveden zákazníkovi a je přetvářen tak dlouho, dokud není bezvýhradně schválen.

Programování

Nyní se grafický návrh optimalizuje a připraví pro použití na webové stránce. Dle funkčního návrhu se vlastní webová stránka naprogramuje (XHTML) a nastyluje (CSS). Vytvoří se potřebné skripty (PHP, JavaScript, Flash). V případě potřeby se navrhne databáze (MySQL). Obsah bude tvořen tzv. výplňovým textem, který nemá žádnou informační hodnotu, ale vypadá jako běžný text. Stránky budou naprogramovány za dodržení všech pravidel. Aplikují se prvky pro použitelnost a přístupnost webových stránek.

Testování webu (betaverze)

Téměř hotové stránky jsou nyní pečlivě testovány. Za pomoci našich externích spolupracovníků se testuje především stabilita stránek a přesné grafické ztvárnění pro různé operační systémy a prohlížeče. V případě rozsáhlého projektu je k testování přizvána i široká veřejnost (tedy potenciální zákazníci). Výsledkem testování jsou odladěné, použitelné a přístupné webové stránky.

Naplnění obsahem

Odladěné webové stránky jsou naplněny Vaším textem. V případě potřeby je text upraven dle potřeb SEO – optimalizace pro vyhledávače. Dále jsou vloženy Vaše fotografie, ceník, případná multimédia a další. Webová stránka tak získá finální vzhled.

Zřízení domény a hostingu

Nyní je zřízena doména a hosting, dle Vašeho požadavku. Doména je adresa Vaší webové stránky (např.: www.vasefirma.cz). Hosting je místo, kde jsou Vaše stránky fyzicky uložené.

Tento bod je možné realizovat kdykoliv dříve, paralelně s některým z předchozích bodů. Pokud doménu již vlastníte, může být samozřejmě použita.

Umístění a zprovoznění

Odladěné a obsahem naplněné stránky jsou umístěné na internet. Webové stránky jsou nyní přístupné všem uživatelům internetu.

Registrace do katalogů

Stránky je potřeba zaregistrovat do katalogů, aby je mohli uživatelé snadno nalézt a vyčkat, než budou zařazeny. Tento proces obvykle trvá několik dní.

Hotovo

Vaše webové stránky jsou plně funkční, snadno nalezitelné a připravené plnit svůj účel.