Kontakt

tel: +420 721 821 999
tel: +420 733 619 611
mail: info@m49web.euTato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
http://www.m49web.eu
icq: 232-402-265
skype: matysek49

Najdete nás na:

 
 1. místo pro Plzeňský kraj
v kategorii tvorba www
Registrace do vyhledávačů

Katalogy jsou jakousi moderní obdobou zlatých stránek v telefonním seznamu. Katalogy jsou určeny k přehlednému utřídění webových stránek podle kategorií. Vybráním kategorie, popř. okresu či jiných specifik, se postupně dostaneme až na seznam hledaných firem.

Mezi nejznámější české katalogy patří Seznam, Centrum a Atlas. Ze zahraničních katalogů jsou nejznámější Yahoo! a ODP. Existují také katalogy s daným zaměřením.

Pokud se Vaše firma nenachází v katalozích, vítězí konkurence.

Rozdíl mezi katalogem a vyhledávačem

Katalog je ručně zařazovaný seznam webových stránek podle zaměření, adresy, okresu, … Do katalogu je nutné přidat odkaz na Vaše webové stránky ručně (zažádat o vložení).

Vyhledávač (mezi nejznámější patří Google, Jyxo, Morfeo) používá tzv. roboty (boty, crawlery, spidery), což jsou programy, které sami procházejí internetem, prohlížejí webové stránky a tzv. je indexují (uloží si je do své databáze). Do vyhledávače se Vaše webová stránka nezadává, vyhledávač si jí najde sám. Pokud na Vaše stránky tento robot zavítá, je potřeba mu nabídnout kvalitní a relevantní informace. K tomu potřebujete kvalitní webové stránky, optimalizované pro vyhledávače (SEO).

Co Vám nabízíme?

Provedeme registraci do katalogů za použití vhodných klíčových slov pro Vaše webové stránky a odkaz správně zatřídíme. Provedeme kontrolu správnosti zařazení. Vaše webové stránky tak budou snadno nalezitelné přes katalogy, získáte tím zpětné odkazy, důležité zejména pro vyhledávače.

 

Celý článek...